Spouwmuur isolatie met HR IsoFoam

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Spouwmuurisolatie-met-hr-isofoam
  •  Zeer hoge isolatiewaarde 
  •  Isolatiesubsidie beschikbaar
  •  Gratis offerte en advies op locatie
  •  Naadloos isoleren
  •  Beter energielabel
  •  Energiebesparend 

Spouwmuurisolatie met HR IsoFoam

Heeft u een woning gebouwd tussen 1920 en 1991 dan is spouwmuurisolatie met HR IsoFoam de perfecte upgrade voor uw woning. HR IsoFoam is een lucht geblazen isolatieschuim welke na inbreng in uw spouwmuren zorgt voor een volledig naadloos resultaat. Warmte kan niet langer door uw muren ontsnappen wat direct zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat. En doordat warmte niet meer ontsnapt blijft uw woning langer op temperatuur, dit zorgt voor een besparing op uw energierekening. Dit maakt spouwmuurisolatie met HR IsoFoam een zeer rendabele manier van woningisolatie.

HR IsoFoam bij woningen met een lege spouw

Woning die gebouwd zijn voor 1975 bevatten meestal geen spouwmuurisolatie vanaf de bouw. Hierdoor verliest uw woning kostbare energie door de buitenmuren. Ook zult u bij koudere dagen ervaren dat deze muren vaak steenkoud aanvoelen en koude straling afgeven wanneer u dicht bij deze gevels zit. Doordat warme lucht opstijgt en in aanraking komt met deze koude muren ontstaat er een koude trek door uw woning. 

Door uw spouwmuren te vullen met HR IsoFoam zullen uw binnenmuren de warmte die u binnen stookt absorberen. Hierdoor blijft de woning langer warm. HR IsoFoam wordt als schuim in de lege  spouwmuur geblazen. Bij dit proces hoeft u niet bang te zijn voor schadelijke dampen of gassen omdat het product door middel van luchtdruk op schuimt.

HR IsoFoam bij woningen na 1975

Sinds 1975 werden woningen vaak wel voorzien van spouwmuurisolatie, hiervoor werden verschillende materialen gebruikt waaronder: een dunne tempex isolatieplaat, alkreflex folie of glas of steenwol isolatie deken. 

In de periode tot 1991 stond spouwmuurisolatie nog in de kinderschoenen en waren er nog geen strenge isolatie normen. Doordat er in de meeste gevallen nog ruimte over is tussen de bestaande spouwmuurisolatie en de buitenmuur kunnen deze woningen worden voorzien van een upgrade met HR IsoFoam. Tijdens het aanbrengen schuimt het materiaal zich op met enige kracht waardoor oude materialen worden ingedrukt en er een nieuwe naadloze isolatieplaat ontstaat van vaak wel 6 centimeter dik!

Wanneer u wilt weten of uw woning voorzien is van spouwmuurisolatie en welke upgrade hierop mogelijk is, dan komen wij graag eens bij u langs om de mogelijkheden te bekijken. 

HR IsoFoam bij woningen als isolatie herstel

Vanaf 1975 werden woningen met lege spouwmuren ook voorzien van na-isolatie materialen welke in de begin jaren vaak niet gecertificeerd waren. Het gevolg hiervan was dat er vaak vocht problemen ontstonden. Oude producten waren in sommige gevallen niet vochtwerend of verpulverden na verloop van jaren. Door deze woningen te voorzien met HR IsoFoam creëert u nieuwe isolatie in uw spouwmuur welke weer aan de huidige KOMO eisen voldoet.

Werkwijze spouwmuurisolatie met HR IsoFoam

Allereerst beginnen onze isolatiemonteurs met het boren van kleine boorgaten op de kruisingen van voegen. Vervolgens wordt HR IsoFoam in lagen van beneden naar boven in de spouwmuren geblazen. Het materiaal onttrekt zich van vocht en wordt een solide naadloze harde isolatie in uw spouwmuur. De gevulde gaten worden vervolgens met een op kleur gemengde voegmortel weer dichtgezet. Wanneer er knip of snijvoegen aanwezig zijn bij uw woning dan kunnen onze isolatiemedewerkers ook deze weer netjes herstellen. Indien uw woning een kruipruimte heeft kunnen er wanneer nodig ook extra ventilatieroosters worden geplaatst.

Kosten voor spouwmuurisolatie met HR IsoFoam

Bij spouwmuurisolatie zijn meerdere factoren prijs bepalend. Allereerst wordt er gekeken hoeveel m2 muuroppervlakte er aanwezig is en de op te vullen ruimte wordt bepaald. Maar er komen nog andere kosten bij zoals arbeidskosten, machinekosten en in sommige gevallen zijn ook een hoogwerker of steiger noodzakelijk om de klussen veilig uit te kunnen voeren. Op dit moment kunt u nog profiteren van het lage BTW tarief op arbeidskosten voor spouwmuurisolatie.

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie met HR IsoFoam

De voordelen van HR IsoFoam hangen direct samen met de product eigenschappen van dit isolatiemateriaal:

• Hoge isolatiewaarde
• Brand klasse B NEN-EN 13823 zeer moeilijk brandbaar
• Waterafstotend
• Damp doorlatend / ademend
• Geur neutraal
• Geluiddempend
• Dicht de spouw naadloos af.
• Geen chemische blaasmiddelen nodig om het aan te brengen

offerte spouwmuurisolatie

Kan spouwmuurisolatie met HR IsoFoam bij u worden toegepast?

Wanneer u contact met ons opneemt voor informatie over spouwmuurisolatie met HR IsoFoam, dan komt een van onze adviseurs gratis en vrijblijvend bij u thuis om te kijken of dit mogelijk is. Hij verricht hiervoor endoscopisch spouwonderzoek waarbij de diepte van de spouw wordt bepaald. Tevens kan hij zo bekijken of er al isolatiemateriaal in de spouw aanwezig is of dat er misschien restmateriaal van de bouw in de spouw zit. Hij bekijkt ook de staat van de muur en de voegen. Als alles voldoet aan de eisen, dan bespreekt hij met u de isolatiemethode en het isolatiemateriaal dat daarbij kan worden toegepast. Aan de hand van de bevindingen van onze adviseur en uw wensen ontvangt u geheel vrijblijvend een op maat gemaakte offerte.

Wilt u graag een op maat gemaakte offerte voor uw woning? Klik dan hier!