Kruipruimte isolatie

Gratis adviesgesprek aanvragen >

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Kruipruimte-isoleren
  •    Zeer hoge isolatiewaarde
  •   Snelle terugverdientijd
  •  Beter wooncomfort
  •  Milieuvriendelijk
  •  Gunstiger energielabel

Kruipruimte isolatie: wat zijn de kosten en hoeveel subsidie krijg je?

We voeren bij Plus Isolatie regelmatig kruipruimte isolatie uit. Veel woningen in Nederland beschikken over een kruipruimte. Dit is een ruimte onder de vloer van de benedenverdieping van een woning of ander gebouw. Kruipruimtes worden gebruikt om toegang te bieden tot de fundering, leidingen, bedrading en andere nutsvoorzieningen die zich onder de vloer bevinden. Daarbij beschermen ze de vloer tegen direct contact met de grond.

Bel mij terug!

Gratis, vrijblijvend advies over kruipruimte isolatie

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Waarom de kruipruimte isoleren?

De voornaamste redenen voor het uitvoeren van kruipruimte isolatie zijn energiebesparing en het creëren van extra wooncomfort. Door isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte te realiseren of door het tegen de onderkant van de vloer aan te brengen, kunt u energie besparen. Dat maakt uw woning duurzamer, waardoor u een beter energielabel kunt krijgen. Als uw woning bijvoorbeeld energielabel B had, kunt u door het aanbrengen van kruipruimte isolatie energielabel in sommige gevallen A krijgen. Daardoor is uw woning ook gemakkelijker te verkopen.

Kruipruimte isolatie beschermt de vloerconstructie tegen optrekkend vocht. Kruipruimtes zijn van nature vochtig en kil en dat trekt uw vloer in. Door een isolatielaag te plaatsen tussen de koude ruimte en uw vloer, wordt deze enkele graden warmer. Bovendien is deze minder vochtig en is er minder kans op schimmelvorming en verrotting.

Als laatste kan kruipruimte isolatie ook helpen tegen nare luchtjes vanuit de kruipruimte. Vooral als deze niet voldoende wordt geventileerd kan het onder de vloer onaangenaam ruiken. Er is sprake van schimmel, houtrot en de lucht is vochtig. Het vocht kan naar uw elektriciteitskast trekken, wat voor problemen kan zorgen. Met kruipruimte isolatie worden deze problemen aanzienlijk verminderd.

Subsidie kruipruimte isolatie: Plus Isolatie ontzorgt haar klanten met de aanvraag

U kunt subsidie krijgen voor het laten aanbrengen van isolatie in de kruipruimte. Als u alleen één isolatiemaatregel neemt; in dit geval kruipruimte isolatie; dan kunt u rekenen op een subsidiebedrag van 3 euro per vierkante meter. U kunt dit subsidiebedrag per vierkante meter ook verdubbelen. Een voorwaarde voor deze verdubbeling is dat u naast deze kruipruimte nog een isolatiemaatregel toepast. Dit kan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, zoldervloerisolatie of dakisolatie zijn. Als u 50 vierkante meter kruipruimte isolatie laat plaatsen dan kunt u na de verdubbeling rekenen op 6 euro x 50 m2 = 300 euro subsidie. Isolatiebedrijf Plus Isolatie ontzorgt haar klanten met het aanvragen van deze ISDE-subsidie. Wilt u een gratis adviesgesprek op locatie? Vul dan het contactformulier in op onze website.

De kruipruimte isolatiemethodes van Plus Isolatie B.V.

Ons isolatiebedrijf heeft verschillende technieken om de kruipruimte te voorzien van goede isolatie. Wij gebruiken voornamelijk deze isolatiematerialen voor kruipruimte isolatie:

  • Isoplus Isolatieparels zijn met name geschikt voor een vochtige kruipruimte met weinig werkruimte (bij een diepte minder dan 45 centimeter). Deze parels worden de kruipruimte in gespoten tot ze daar een dikke, waterbestendige isolatielaag vormen die kou en vochtigheid tegenhoudt. 
  • PIF-isolatiefolie: een warmtereflecterende folie die aan de onderzijde van de vloer wordt bevestigd. Deze optie is uitstekend geschikt als er voldoende werkruimte is. Uw vloer wordt geïsoleerd zonder dat u daarvoor uw vloerbekleding moet verwijderen. 
  • Icynene isolatieschuim: een opencellig PUR-schuim op waterbasis die aan de onderzijde van de houten of betonvloer kan worden aangebracht. Dit is ook een uitstekende keuze, vooral als uw kruipruimte veel buizen en andere voorwerpen bevat. Het schuim vormt zich automatisch naar het oppervlak omdat het uitzet. Op deze manier worden de aanwezige gaatjes gedicht. 
  • RWF/HFO PUR-schuim: Een purschuim met gesloten cellen, die aan de onderzijde van de houten vloer of betonvloer kan worden aangebracht. Net als Icynene schuim vormt dit schuim zich gemakkelijk rond de vormen en dicht alle kieren en gaatjes in uw ondervloer, waardoor het perfecte bescherming biedt van de temperatuur en luchtvochtigheid in uw kruipruimte.

Wat kost kruipruimte isolatie?

De totale kosten van kruipruimte isolatie hangen af van verschillende factoren. Belangrijk om te weten is dat er altijd gerekend wordt per vierkante meter. Het oppervlak van uw kruipruimte bepaalt dus gedeeltelijk de prijs. 

Naast de vierkante meterprijs is er ook de aangebrachte laagdikte. Hoe dikker de laag, hoe hoger de prijs per vierkante meter, maar ook hoe beter de uiteindelijke isolatiewaarde is. Bij kruipruimte isolatie hangt de dikte van het benodigde materiaal soms af van de omstandigheden in uw kruipruimte, zoals de hoogte van de vloer. 

Gemiddeld kost kruipruimte isolatie tussen de 30 en 45 euro per vierkante meter.  Bodemisolatie (isolatiemateriaal op de bodem van uw kruipruimte) is doorgaans goedkoper dan vloerisolatie, dat direct onder de vloer van uw benedenverdieping wordt aangebracht. De prijzen voor deze vloerisolatie beginnen al bij 25 euro per vierkante meter. 

Daarnaast kunnen er wanneer nodig in combinatie met de  vloerisolatie nog extra ventilatieroosters naar de kruipruimte aangebracht worden. De kosten hiervan liggen gemiddeld op 50 euro per stuk. Ook als we eerst uw huidige kruipruimte isolatie verwijderen, worden er extra kosten in rekening gebracht.

Hoe werkt kruipruimte isolatie?

De kruipruimte isoleren kan in de basis op twee manieren. Het is in beide gevallen belangrijk dat er ook daadwerkelijk toegang is tot deze kruipruimte. We kiezen vaak voor bodemisolatie als de kruipruimte maximaal 45 centimeter hoog is. In andere gevallen levert isolatie van de onderkant van de vloer betere resultaten op. Onze uitvoerende collega’s moeten fysiek onder de vloer kunnen komen. Dit gaat altijd via een kruipluik of een doorgang die gemaakt is in de kelder. Ook mogen er geen funderingsbalken in de weg zitten. Bij bodemisolatie is dit iets minder belangrijk, omdat we het isolatiemateriaal dan naar binnen spuiten. Toegang tot de kruipruimte blijft dan toch gewenst. Het is wel mogelijk om een doorgang in de funderingsmuur te maken of eronder te graven om toegang te krijgen tot het voorheen onbereikbare deel. Dit doen we uiteraard altijd in overleg met u. 

Isolatie onder de vloer heeft altijd de voorkeur, mits de onderkant van de vloer goed bereikbaar is. Dit is een effectieve manier van kruipruimte isolatie voor een relatief lage prijs. Bodemisolatie is een uitstekend alternatief als isolatie van de onderkant van de vloer niet mogelijk is.

Wat is de beste kruipruimte isolatie?

Op voorhand is niet te zeggen welke  soorten vloerisolatie voor uw kruipruimte het beste is voor u. Dit kan namelijk per situatie verschillen. Er wordt onder andere gekeken naar de diepte, gesteldheid, vochtigheid en toegankelijkheid alvorens een keuze te maken. Soms zijn er extra werkzaamheden nodig, zoals het aanbrengen van ventilatieroosters. 

In veel gevallen zijn meerdere isolatiemethodes een goede oplossing. Wij zullen ze allemaal met u bespreken. Uiteindelijk beslist u dan de keuze welke vorm van kruipruimte isolatie uw voorkeur heeft. Bodemisolatie is goedkoper en lost vochtproblemen in de kruipruimte op, maar de isolatiewaarde is minder. Vloerisolatie is duurder, maar levert grotere besparingen op. Vochtproblemen in de kruipruimte worden afgeschermd, maar niet opgelost. Elke optie heeft voor- en nadelen. 

Het aanleggen van kruipruimte isolatie begint uiteindelijk in alle gevallen met een inspectie. Isolatiebedrijf Plus Isolatie heeft vakbekwame isolatieadviseurs, die deze inspecties graag gratis en vrijblijvend voor u uitvoeren. Vraag bij ons een  gratis kruipruimteinspectie aanvragen. We komen uw kruipruimte dan bekijken en bepalen samen met u wat de beste optie voor kruipruimte isolatie is.

Veelgestelde vragen over de kruipruimte isolatie

  • Wat kan ik gemiddeld aan energie besparen nadat de kruipruimte geïsoleerd is?+

    De gemiddelde energiebesparing ligt gemiddeld tot 9% op jaarbasis. Kruipruimte isolatie zorgt ervoor dat de vloer behagelijker aanvoelt en dat de kou vanuit de kruipruimte minder goed te woning kan binnendringen.

  • Wat is beter bodemisolatie of vloerisolatie?+

    Dat kan per situatie verschillen. Sommige kruipruimtes bieden niet de mogelijkheid om vloerisolatie te laten plaatsen, waardoor alleen bodemisolatie als isolatieoptie overblijft. Mochten zowel bodemisolatie als vloerisolatie mogelijk zijn, dan heeft vloerisolatie uiteindelijk het meeste rendement, vooral in combinatie met vloerverwarming.

  • Hoe diep moet de kruipruimte zijn voor vloerisolatie?+

    De diepte van de kruipruimte dient minimaal 50 centimeter te zijn. Dit in verband met de werkruimte die nodig is om de isolatie op een goede manier te kunnen aanbrengen