Dakisolatie
Gratis adviesgesprek aanvragen >
Bel mij terug
Gratis, vrijblijvend advies
Dakisolatie
- Zeer hoge isolatiewaarde
- Snelle terugverdientijd
- Beter wooncomfort
- Milieuvriendelijk
- Gunstiger energielabel
Dakisolatie aan de binnenzijde
Dakisolatie speelt een cruciale rol in het verbeteren van de energie-efficiëntie en het comfort van uw woning. Het isolatiemateriaal, dat verschillende vormen kan hebben, wordt aan de binnenzijde onder het dak geplaatst. Dit biedt unieke voordelen die bijdragen aan een aangenaam binnenklimaat en lagere energiekosten. Plus Isolatie adviseert u graag over welke dakisolatie in uw situatie de beste optie is.
De voordelen van dakisolatie aan de binnenzijde
Wanneer u uw woning thermisch wilt optimaliseren, dan is het aanbrengen van dakisolatie een effectieve oplossing. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de hele dakconstructie is beschermd tegen temperatuurwisselingen. Dit zorgt voor een sterke afname van het warmteverlies en een aanzienlijk verbeterde isolatiewaarde. Door middel van dakisolatie wordt er een naadloze isolatielaag gerealiseerd, waardoor er geen warmte kan ontsnappen in de winter, en er geen warmte kan binnendringen in de zomer. Bij binnenisolatie blijft de buitenzijde van de woning altijd onaangetast, waardoor de esthetiek van de woning behouden blijft. Dit type isolatie vereist minder ingrijpende maatregelen dan isolatie bovenop het dak, waardoor er lagere kosten mee gemoeid zijn. Binnenisolatie heeft als voordeel dat het snel te realiseren is en zorgt voor een significante verbetering van het wooncomfort. Bovendien dalen de energiekosten door de verbeterde isolatie, wat resulteert in een verhoging van de woningwaarde.
Dakisolatie subsidies; Plus Isolatie ontzorgt haar klanten met de subsidieaanvraag
U kunt subsidie krijgen op het laten aanbrengen van dakisolatie. Als u één isolatiemaatregel neemt, in dit geval dakisolatie, dan kunt u rekenen op een subsidiebedrag van 15 euro per vierkante meter. U kunt dit subsidiebedrag per vierkante meter ook verdubbelen. Een voorwaarde voor deze verdubbeling is dat u naast deze dakisolatie nog een isolatiemaatregel toepast. Dit kan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, zoldervloerisolatie of vloerisolatie zijn. Als u 50 vierkante meter dakisolatie laat plaatsen dan kunt u na de verdubbeling rekenen op 30 euro x 50 m2 = 1500 euro subsidie. Isolatiebedrijf Plus Isolatie ontzorgt haar klanten met het aanvragen van deze ISDE-subsidie. Wilt u een gratis adviesgesprek? Wij komen graag vrijblijvend bij u op locatie. Vul het contactformulier in op onze website.
Isolatiewaarde van dakisolatie
De isolatiewaarde van dakisolatie wordt uitgedrukt in een Rd-waarde. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolatie van het dak. Ieder isolatiemateraal heeft zo zijn eigen Rd-waarde. De dakisolaties die Plus Isolatie aanbrengt hebben altijd minimaal een Rd-waarde van 3,5. U komt u vanaf een Rd-waarde van 3,5 of meer in aanmerking voor de landelijke ISDE-isolatiesubsidie. Lees hier meer informatie over deze landelijke ISDE-subsidie 2024.
Isolatiewaarde van dakisolatie
De isolatiewaarde van dakisolatie wordt uitgedrukt in een Rd-waarde. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolatie van het dak. Ieder isolatiemateraal heeft zo zijn eigen Rd-waarde. De dakisolaties die Plus Isolatie aanbrengt hebben altijd minimaal een Rd-waarde van 3,5. U komt u vanaf een Rd-waarde van 3,5 of meer in aanmerking voor de landelijke ISDE-isolatiesubsidie. Lees hier meer informatie over deze landelijke ISDE-subsidie 2024.
Kosten van dakisolatie
De kosten voor dakisolatie variëren afhankelijk van factoren zoals dakoppervlakte, materiaalkeuze en installatiekosten. Gemiddeld liggen de kosten tussen €35 en €55 per vierkante meter, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie. Wilt u een gratis en op maat gemaakte dakisolatieofferte? Bel dan naar ons kantoornummer: 0548 - 54 76 16. Of wilt u graag zelf teruggebeld worden? Laat dan via het onderstaande formulier uw contactgegevens achter
Verschillende methodes van dakisolatie
Er zijn verschillende materialen die geschikt zijn voor dakisolatie, afhankelijk van factoren zoals budget, gewenste isolatiewaarde, en de dakconstructie. Isolatiebedrijf Plus Isolatie gebruikt de volgende dakisolatiematerialen:
Dakisolatie door middel van Knauf Timberframe glaswol: Dit isolatiemateriaal kunnen wij als kleine vezels tussen uw balken blazen nadat er eerst een damp-remmende folie aan de binnenzijde van het dak is gespannen. Als het isolatiemateriaal ingeblazen is kunt u het dak later weer af laten werken met bijvoorbeeld gipsplaten.
Dakisolatie
door middel van PIF-isolatiefolie: Deze isolatiefolie is geschikt voor
dakisolatie van binnenuit. PIF isolatiefolie is een flexibel isolatiemateriaal
met een hoge Rd-waarde. De isolatiemonteurs plaatsen de folie nauwkeurig tegen
het dakbeschot, waardoor de afwerking, zoals het aanbrengen van gipsplaten,
voor de klant eenvoudig aan te brengen is.
Dakisolatie door middel van Icynene PUR-schuim: Dit isolatiemateriaal wordt met behulp van een spuitpistool aangebracht. Het aanbrengen gebeurd aan de binnenzijde van het dak. De PUR-schuim hardt binnen enkele seconden uit nadat het met een spuitpistool is aangebracht. Doordat het schuim in eerste instantie vloeibaar is, dringt het gemakkelijk door in alle holtes, naden en kieren
Welk materiaal het meest geschikt is voor uw dak, hangt af van verschillende factoren, waaronder de dakconstructie, isolatiewaarde en beschikbare ruimte. Vraag op onze website via het contactformulier een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan om de mogelijkheden voor uw dak op locatie te bespreken.
Voordelen van een dakisolatie
Met dakisolatie van Plus Isolatie hoeft u in de winter minder te stoken en in de zomer minder te koelen, waardoor uw energierekening daalt. Daarnaast draagt dakisolatie bij aan een lagere CO2-uitstoot, waardoor het ook een bewuste keuze is met het oog op het milieu. Uw woning heeft na het aanbrengen van isolatiemateriaal dan ook vaak recht op een positiever energielabel. Tot slot zorgt een goede dakisolatie ook voor geluidsdemping, waardoor uw woning prettiger wordt om in te wonen.
Terugverdientijd van dakisolatie
De gemiddelde terugverdientijd van dakisolatie ligt tussen de 4 en 6 jaar, afhankelijk van factoren zoals energieprijzen en de keuze van het isolatiemateriaal. Dakisolatie is een investering die zichzelf terugverdient door energiebesparing op de lange termijn. Daarnaast krijgt uw woning een hoger energielabel, wat weer goed is voor de waardevermeerdering.
Meer informatie over dakisolatie
Wilt u meer weten over dakisolatie of dakisolatiemateriaal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Eén van onze isolatieadviseurs komt bij u op locatie voor een dakisolatieadvies. Mocht dakisolatie voor uw woning mogelijk zijn dan ontvangt u van ons een gratis en vrijblijvende offerte.
-
Hoeveel kan ik gemiddeld besparen na het aanbrengen van dakisolatie?
Gemiddeld kunt u tot wel 30% energie besparen als u overgaat tot het laten aanbrengen van dakisolatie.
-
Wat is het verschil tussen dakisolatie en zolderisolatie?
Bij dakisolatie breng je de isolatie aan aan de onderzijde of buitenzijde van het dak. Zoldervloerisolatie breng je aan op de vloer van de zolder of tussen de balken van de zoldervloer.
-
Heb ik een vergunning nodig voor dakisolatie?
Voor het aanbrengen van dakisolatie aan de binnenzijde is geen vergunning nodig. In veel gevallen voor het aanbrengen van dakisolatie aan de buitenzijde is vaak wel een vergunning nodig.
-
Kan een dak geïsoleerd worden zonder onderdak?
Ja dit is in veel gevallen mogelijk. Het dak wordt door ons altijd op locatie bekeken. Vraag een adviesgesprek aan op onze website voor een gratis adviesgesprek.
-
Kan het dak van binnenuit geïsoleerd worden?
Ja dat kan, het is tevens de meest gebruikte vorm van dakisolatie.